MENU

Στο Wood Restaurant θα γευτείτε μοναδικές συνταγές και πιάτα που ξεχωρίζουν

Με την υπογραφή του Μιχάλη Ντουνέτα

estiatorio kifissia

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ

Καπνιστή τυροκαυτερή
Γλυκιά πάπρικα

Μελιτζανοσαλάτα στην θράκα
Οξύμελι Κρήτης / ελαιόλαδο / ντομάτα / μαϊντανό

Χούμους με ρεβίθια
Κύμινο / τραγανά πιτάκια / ζατάρ / γλάσο ροδιού / κουκουνάρι

Carpaccio ελληνικής μοσχίδας
Ντοματίνια / βασιλικός / γραβιέρα Ίου / λάδι chilli

Tartare βοδινού φιλέτου
Λαχανικά / πίκλα / Jalapeno / εσπεριδοειδή / ελαιόλαδο

ΣΑΛΑΤΕΣ

«Wood»…μαρουλοσαλάτα
Τραγανό μαρούλι / άνηθος / κουκουνάρι / λεμόνι/ γραβιέρα/ φρέσκο κρεμμυδάκι

Ασπρομύτικα ή μαυρομάτικα φασόλια
Kαρύδι / φρέσκο κρεμμυδάκι

Ντομάτες και ντοματίνια «βελανίδια»
Λάδι με ρίγανη / τραγανό ψωμί / τσαλαφούτι Ρούμελης / κάπαρη

Του κήπου….της Κρήτης
Χαρουπόντακος / τριμμένη ντομάτα / μυρωδικά / άσπρο & κόκκινο λάχανο / σαλατικά

Βραστά χόρτα
Παντζάρια / ντοματίνια / μους φέτας/ βινεγκρέτ βαλσαμικού ξυδιού Καλαμάτας

estiatorio kifissia

ΤΥΡΙΑ

Παλαιωμένος ξηρός ανθότυρος / πουρές με ξηρά σύκα

Παλαιωμένο κασέρι Ξάνθης / μαρμελάδα ντομάτας

Γραβιέρα / θυμαρίσιο μέλι

Αρσενικό Νάξου / μαρμελάδα ντομάτας

Παλαιωμένη γραβιέρα Ίου 30 μηνών / μαριναρισμένα σύκα

Μπουράτα νεροβούβαλου Κερκίνης
Ντοματίνια / βασιλικός / ελαιόλαδο

ΖΥΜΑΡΟΠΙΤΕΣ

Όλες µας οι πίτες φτιάχνονται και ψήνονται από εµάς

Πίτα ηµέρας
Ενηµερωθείτε από τον σερβιτόρο σας

Κιµαδόπιτα πικάντικη/ ντοµάτα/ γιαούρτι/ πίκλες

estiatorio kifissia

ΖΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ

Φαλάφελ από παντζάρι
Όσπρια / ταχίνι αρωματικών / πιτάκι λαχανικών σχάρας

Μανιτάρια
Σκόρδο / δενδρολίβανο / αρωματικά / ξύδι από μέλι / κεφαλογραβιέρα / κρεμμύδι

Αρνίσιος καβουρμάς
Ντομάτα / αυγό / φρέσκο κρεμμυδάκι / Πεκορίνο αμφιλοχείας / μαντέμι

Σφαίρες φέτας
Μαρμελάδα λεμονιού / κάπαρη / ρακόμελο φλαμπέ

Το ΚΑΠΝΙΣΤΟ… πικάντικο αβοκάντο
Ντομάτα / φρέσκο κρμμυδάκι / λάδι καυτερής πιπεριάς

«Steak»… κουνουπιδιού
Τραγανή κρούστα γραβιέρας / φασόλια ροβίτσα / ντοματίνια/ λιαστές ντομάτες / βασιλικός

Βοδινά Λουκάνικα «Wood»

Συκώτι / ελαιόλαδο / ξύδι / λεμόνι / αρωματικά

ΤΟΥ ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΥ

«Μοσχαρίσιος Σιδηρόδρομος» ενός κιλού
Με μανιτάρια του δάσους γιουβέτσι της στιγμής …
(20 λεπτά προετοιμασίας)

Μοσχαράκι γάλακτος «Όσσο Μπούκο» λεμονάτο
Πουρές πατάτας με λαχανικά

Μοσχαράκι ραγού κοκκινιστό με μακαρούνες
Κεφάλι ωριμασμένου πεκορίνο Αμφιλοχίας

Spare ribs χοιρινα ενός κιλού
Home Made BBQ sauce

Μοσχαρίσιο κότσι (1200 γρ. για 2 άτομα)
Λαχανικά / σάλτσα ψητού

Κατσίκι ή αρνί / πατάτες / λεμόνι / αρωματικά

estiatorio kifissia

ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΑ

Κατσίκι ή αρνί / ψηµένο αργά

ΤΗΣ ΣΟΥΒΛΑΣ

Χοιρινό της εξοχής (300γρ.) / μπαχαρικά

Φιλέτο «κοντοσούβλι» (300γρ.)
Σοταρισμένη πολίτικη σαλάτα / ψητές πατάτες / σάλτσα béarnaise

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ … για τα κυρίως

Πατάτες… ροδέλες / ελαιόλαδο / πάπρικα / ρίγανη

Λεμονοπατάτες / ρίγανη

Μπρόκολο…κορφές au gratin / κρέμα γραβιέρας

Μαύρο ρύζι Σερρών με λαχανικά

estiatorio kifissia

ΣΤΗ ΘΡΑΚΑ / ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Mπιφτέκι βοδινό (300 γρ.)
Μπαχαρικά / πικάντικη σάλτσα/ γιαούρτι / πίτα

Μοντέρνος γύρος από χοιρινό φιλέτο (200γρ.)
Ντομάτα salsa / Πικάντικη σάλτσα ντομάτας / γιαούρτι / λεπτοζυμωμένες πίτες χορταρικών / μαριναρισμένα κρεμμύδια / πιπεριές / ρίγανη / μαντέμι

Τυλιχτό Κebab wood (300 γρ.) / ψημένο μέσα στην πίτα του, στα κάρβουνα / κασέρι / σάλτσα γιαουρτλού/ σουμάκ

Αρνίσια παϊδάκια μερίδα (500-550γρ.)

STEAKS

ΤΑ STEAKS ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΨΗΜΕΝΑ MEDIUM RARE ΕΩΣ MEDIUM
ΨΗΣΙΜΟ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

Φιλέτο σχάρας (300 γρ.) / béarnaise

Ταλιάτα Φιλέτου
Ελαιόλαδο / χυμό λεμονιού / τραγανά κρεμμύδια / μπαχαρικά

Φιλετάκια με σάλτσα μανιταριών του δάσους

Σπαλομπριζολάκι / Μπριζολάκι μοσχίδας (MW – WD)

Rib-eye (300 γρ.) εισαγωγής

Chateaubriand
Για 2 ή περισσότερα άτομα / béarnaise / pepper sauce

DRY AGING – Ωρίμανση

Προτεινόμενη ποσότητα για 1 άτομο 600γρ./για 2 άτομα 1 κιλό.

Μπριζόλα «Sirloin» / Σπαλομπριζόλα «Rib» (MR-M)
Έως 60 ημερών
60+ ημερών

Porter house/Τ-bone steak (MR-M)
Έως 60 ημερών
60+ ημερών

Tomahawk (MR-M)
60-80 ημερών

PREMIUM CUTS

KOBE Beef Sirloin – Rib-Eye
Κατόπιν συνεννόησης

Μπριζόλα-Σπαλομπριζόλα/ Τ-bone/ porter steak
Picania από Black Angus 60+ ημερών

Μπριζόλα-Σπαλομπριζόλα/ Τ-bone/ porter steak
Picania από Rubia Galicia Roxa duro 60+ ημερών

«Φέτα» από μπούτι black angus (MR-M)
Περιορισμένη διαθεσιμότητα

Αμερικάνικο rib eye ωριμασμένο
με καπνιστό Βourbon (Maker’s Mark)

estiatorio kifissia

ΓΛΩΣΣΑΡΙ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ ΜΑΣ

Μοσχίδα είναι το θηλυκό μοσχάρι άνω του 1 έτους
Αγελάδα είναι το θηλυκό μεγαλύτερο των 2 ετών που έχει τεκνοποιήσει.
Οι μοσχίδες είναι διαλεγμένες από Θεσσαλία & Βόρεια Ελλάδα
Αρνί είναι μικρότερο του 1 έτους, ζυγούρι είναι περίπου 1 έτους, ενώ το πρόβατο είναι μεγαλύτερο του έτους.
Χρησιμοποιούμε βοδινά και αμνοερίφια υψηλής διατροφικής αξίας με την νοστιμιά που τους δίνει η ελληνική γη.
Όλα τα κρέατά μας είναι ωριμασμένα από 4 – 14 εβδομάδες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ